Bacağında 5 Tümör Tespit Edilen 15 Yaşındaki Hasta, Ameliyatla Sağlığına Kavuştu
03 Ekim 2024

Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Umutcan ALTINKAYA, sağ bacağında 3 noktada tespit edilen 5 tümörden 3 saatlik operasyonla kurtuldu.

ALTINKAYA, sağ uyluk, sağ diz arkası, sağ bacak iç tarafında kemik kitlesi nedeniyle yürümekte zorluk ve ağırı şikâyetiyle Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanemize başvurdu.

Tetkiklerde ALTINKAYA’nın 3 noktada damar ve sinirlere 2 milimetre mesafede 5 kemik tümörü belirlendi.

Hasta, Ortopedi Uzmanlarımız Dr. Bilal GÖK ve Dr. Faruk TEMEZ tarafından 3 saat süren operasyonla kanserli doku titizlikle temizlendi.

Başarılı geçen ameliyatın ardından taburcu edilen normal günlük hayatına devam eden ALTUNKAYA, ailesiyle doktor ve hastaneye yönetimine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ameliyatı yapan Hekimlerimizden Op. Dr. GÖK, polikliniğe dizinde kitle ve ağrı şikâyetiyle gelen hastaya yapılan tetkiklerinde osteokondrom (iyi huylu kemik tümörü) tespit ettiklerini söyledi.

Bunun özellikle diz hareketlerini ciddi bir şekilde kısıtladığını aktaran GÖK, şöyle konuştu:

‘’Hastanın 3 farklı bölgesinde 5 tane kitlesi vardı. Özellikle 2 tanesi dizinin arkasındaki damar ve sinire yakın olduğu için risk teşkil ediyordu. . Bu yüzden hastamız birçok merkeze gitmiş ve çözüm bulamamıştı. Daha önce bu tür operasyonlar burada yapılmıyordu. Özelikle Faruk hocamızın ekibimize katılmasıyla bu tür ameliyatlar daha güvenli bir şekilde burada yapılabiliyor artık. Operasyon yaklaşık olarak 3 saat sürdü. Hastanın dizinin arka tarafından girip damarlarına zarar vermeden tümöre ulaşıldı ve güvenli bir şekilde çıkarıldı. Şu anda hastanın sağlık durumu gayet iyi görülüyor. Eklem hareketleri açık ve memnun. Normal hayatına devam ediyor sıkıntısız bir şekilde.’’

Şehir şehir gezdim çareyi memleketimde buldum

Anne Veysiye ALTINKAYA da oğlunun bacağında tümör olduğunu duyunca çok üzüldüklerini belirterek, Adana, Mersin ve Diyarbakır’da birçok hastaneye götürdüklerini söyledi.

Çareyi yaşadıkları memleketlerinde bulduklarını aktaran ALTINKAYA, ‘’Başarılı bir ameliyat geçirdi, çok şükür oğlum sağlığına kavuştu. Adana, Mersin, Diyarbakır birçok şehre gittik. En sonda çareyi burada buldum. Şehir şehir gezdim çareyi memleketimde buldum. Allah devletimizden Sağlık Bakanlığımızdan doktorlarımızdan razı olsun’’  ifadelerini kullandı.

ortopedi2
ortopedi3