2024/4 Aday Memur Temel Eğitim Sınavı Hk.
27 Eylül 2024

2024/4 ADAY MEMUR TEMEL EĞİTİM SINAVI HK.

 

657 Devlet Memurları Kanunun 2670 sayılı Kanunun 55. Maddesine göre; Devlet memurluğuna atanan bütün personeller aday memur olarak atanırlar.657 DMK’ un 55. Maddesine göre devlet memurluğuna atanan bütün memurların Asil Memurluğaatanabilmeleri için Temel ve Hazırlayıcı Eğitime katılıp yapılacak sınavlardan başarılı olmaları şarttır hükmü getirilmiştir.

Bu kapsamda Devlet Memurları Kanunu'nun 2670 sayılı Kanunla Değişik 55. Maddesine göre hazırlanan T.C. Sağlık Bakanlığı Aday Memurların Yetiştirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik doğrultusunda, Bakanlığımıza bağlı kamu sağlık tesislerinde Aday Memur olarak ilimizde görev yapan ve USES (Uzaktan Sağlık eğitim Sistemi) ile eğitimini tamamlayan personele 01 Kasım 2024 tarihinde 14.00-17.00 saatleri arasında Aday Memur Temel Eğitim sınavı yapılacaktır. "Aday Memur Temel Eğitim Sınavına" 29 Ekim 2024 tarihine kadar, eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar girebilecektir.

 

YENİ KAYIT YAPACAK ADAYLAR

1.      USES(Uzaktan Sağlık Eğitim Sistemi) giriş yapma adresi: https://egitim.saglik.gov.tr/Profil

2.      Sisteme e-devlet ,mobil imza veya kurumsal e-posta şifresi ile giriş yapabilirsiniz.

3.      Sisteme ilk defa girişte telefonunuza 1 defaya mahsus kod gönderilecektir.

4.      Eğitime başlayabilmeniz için profil bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor.

5.      Sınav ile ilgili bilgilendirme almak istiyorsanız güncel telefon ve mail adresinizin mutlaka sistemde kayıtlı olması gerekmektedir.

 

SINAVA GİRMEYE HAK KAZANMAK İÇİN

1.    Ders ve Kurs Süresinin yeterli olması gerekmektedir.

2.    Kurs Süresi: Dersleri en az 10 günlük periyotlara yayarak okumanız durumunda kurs süreniz yeterli hale gelecektir.10 günden fazla da katılım sağlayabilirsiniz.

3.    Ders Süresi: Eğitime ait 13 dersin slaytlarını baştan sona kadar karşısında yazan süre kadar okumanız  durumunda ders süreniz yeterli hale gelecektir.

4.    Ders ve kurs süresi yeterli olan adaylar eğitimini başarılı şekilde tamamlamış olup sınava katılabilirler. Eğitime katılım durumunuzu görmek için; USES sayfanızdan isminizin üzerine tıklayın-->Katıldığım Eğitimler-->Eğitim Seçiniz-->Aday Memur Temel Eğitimi seçerek görebilirsiniz.

 

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Aday Memur Eğitim Birimi

Aday Memur Eğitim Koordinatörü : Namet ŞAHİN

İLETİŞİM: 482 212 77 53 /1248

namet.sahin@saglik.gov.tr

Uses Katılımcı Kılavuzu.pdf
Yükseköğretim Soru Havuzu.pdf
Ortaöğretim Soru Havuzu.pdf
İlköğretim Soru Havuzu.pdf