Kamuoyuna Duyuru!
20 Eylül 2024

Kamuoyuna Duyuru

20/09/20224 saat 10:42 sularında 700 yataklı Mardin Eğitim Ve Araştırma Hastanesinin 300 yataklı ek binayı besleyen trafo odasında henüz nedeni belirlenemeyen yangın olayı meydana gelmiştir. Yangın saat 11:07 de söndürülmüştür. Binaya enerji saat 11:50 de kısmi olarak özellikli birimlerimize öncelik tanınarak verilmiştir. Bu sürede yoğun bakımda ve servislerde yatan hastalarımızın tedavisinde bir aksama olmamıştır.

9 adet Acil Yardım Ambulansı 2 UMKE timi ile toplam 33 personelimiz olay anında hastaneye ulaşmıştır. Yoğun bakımda yatan 6 hastamızı olası risklere karşı, ilimiz de ki farklı hastanelere stabil bir şekilde sevkleri sağlanmıştır.

Hastanemizde tüm birimlerde hizmet aksamadan devam etmektedir. Olay anında ve sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.

Olayın ilk anından itibaren sayın valimiz, bakanlık yetkililerimiz, ilgili tüm kurumlar bilgilendirilmiş olup her türlü desteği sağlamışlardır.

Yaşanan yangın nedeni ile hasar tespit ve yangının meydana gelme sebebi ile ilgili çalışmalara başlanmıştır.

Uzm. Dr. Saffet YAVUZ

İl Sağlık Müdürü