Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniğinde Hastalar Şifa Buluyor
30 Temmuz 2024

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniğinde Hastalar Şifa Buluyor

 

     Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniği ile yetişkin hastalar ilaçsız şifa buluyor.

    Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) polikliniği ile hacamat, mezoterapi, proloterapi ve akupunktur gibi işlemlerin yapılacağı poliklinikte hastalar doğal yöntemlerle şifa buluyor.

     Poliklinikte görevli Prof. Dr. Mehmet Tahir GÖKDEMİR, Sağlık Bakanlığının eğitim projeleri kapsamında GETAT’ta yapılacak işlemlerin eğitimini ve onaylı belgeleri aldıklarını kaydederek, yüzde 70 ila 80 arasında hastaların başvurduklarını ve seanslar sonucunda şifa bulduklarını ifade etti.

     Açılan poliklinikte Doktor arkadaşlarıyla ilk etapta 6 işlem uygulayacaklarını aktaran GÖKDEMİR, şunları aktardı:

"İyi bir ekip oluşturmaya çalıştık. Bu tür işlemler genelde dışarda yapılan işlemlerdir. Türkiye genelinde Kamu Hastanelerinde şuanda 88 GETAT polikliniği var. Biz de açmış bulunuyoruz. 6 işlemi burada halkımızın hizmetine sunacağız. Yaklaşık bir aydır açılan poliklinikte haftada bir tedavi ediyoruz. Randevuları da yetiştiremiyoruz. Yetişkin hastalarımız konusunda yoğun bir rağbet olmasına rağmen olumlu sonuçlar alıyoruz. Şu anda iki polikliniğimiz var. Yeterli seviyede malzeme temini yapıldığında, haftada bir gün yerine 5 güne çıkaracağız polikliniği. Bu şekilde ihtiyaca cevap vereceğiz.''

    Hastalar, hastaneye genellikle başvurdukları hastalıklar hakkında bilgi veren Gökdemir, “Hastalar, bize faklı türde başvuruda bulunuyor. Genellikle kronik ağrı şikâyetleridir. Bunun yanında migren, bel, boyun, diz, fıtık ağrılarla da başvurulmaktadır.

     Tedavi sürecine değinen GÖKDEMİR, “Tedavi süreçleri genelde 4 artı 2 seans şeklinde yapılmaktadır. 4 seans sonrası bıraktığımızda oluyor. Bazen 2 seans daha ihtiyaç duyduğumuz oluyor. Ancak hastalar yüzde 70-80'e yakın 4 seans sonrası rahatlıklarına ulaşabiliyorlar. İlaç veya ağrı kesici kullanmadan şifa buluyorlar.

     GÖKDEMİR, tedavi çeşitleri hakkında da bilgi vererek, “Burada nöral tedavi, proloterapi ve akupunktur yapıyoruz şu an için. Ancak ileride diğer Doktor arkadaşlarımız malzeme temini yapıldığı zaman ozon, kupa, hacamat gibi tedavi çeşitlerimiz mevcut. Hastalar tedavi edildikten sonra genel anlamda memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Yüzde 70'in üzerinde memnuniyet var. Hastalarımızda iyileşme ve ağrıda azalmada yüzde 70'in üzerinde şahit oluyoruz. Bazı inatçı hastalar oluyor. Dolayısıyla 2 saat sonra üzerine ekleme yapıyoruz. Tedavi alamayacak hastayı da gelip de burada boşu boşuna uğraştırmamak lazım. Gelen hastaları ilk önce muayeneden geçiriyoruz. Hastanın tahlil ve filmlerine bakarak ilk seansımız bu şekilde geçiyor. İkinci seansta ise uygulamaya geçiyoruz. Uygulamamız yaklaşık yarım saat devam ediyor.” dedi.