İlimizde İlk Defa Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniği Açıldı.
04 Haziran 2024

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanemizin bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) polikliniği açıldı.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanemizde kurulan poliklinik sayesinde hacamat, mezoterapi, proloterapi ve akupunktur gibi işlemlerin yapılacağı poliklinik hasta alımına başladı.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet YEŞİL, yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın yaygınlaştığını belirtti.

Vatandaşlarımızın kendilerine gelen talepleri doğrultusunda gerekli altyapı ve fiziki koşulları sağladıktan sonra, Bakanlığımıza gerekli başvuruları yaptıklarını ve onay aldıklarını aktaran YEŞİL, şunları söyledi:

"Şimdi hastane bünyesinde bir Profesör bir Doçent ve 3 Fizik Tedavi Uzmanı ile GETAT polikliniğini hizmete açtık. Yaklaşık bir iki ay içinde gerekli temini sağladıktan sonra hem Güneydoğu hem de Doğu Anadolu’nun işlem miktarı olarak en geniş, en büyük ikinci merkezlerinden biri olmayı planlıyoruz. Yapacağımız işlemler arasında, hacamat, mezoterapi, proloterapi, nöralterapi, ozonterapi ve akupunktur gibi işlemlerimiz olacak. Bugün itibari ile polikliniğimiz hizmete açılmıştır artık. Bu konuda hem Bakanlığımıza hem de İl Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz."

Yan dal uzmanlarımızdaki artışla yaptıkları cerrahi işlemlerde önemli başarılara imza attıklarının altını çizen YEŞİL, yakın zamanda da ikinci anjiyo cihazını da hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.

"Kamu Hastanemizde halkımıza bu hizmetleri sunmaya çalışacağız"

Poliklinikte görevli Prof. Dr. Mehmet Tahir GÖKDEMİR de Sağlık Bakanlığının eğitim projeleri kapsamında GETAT’ta yapılacak işlemlerin eğitimini ve onaylı belgeleri aldıklarını kaydetti.

Açılan poliklinikte Hekim arkadaşlarıyla ilk etapta 6 işlem uygulayacaklarını aktaran GÖKDEMİR, şunları aktardı:

"İyi bir ekip oluşturmaya çalıştık. Bu tür işlemler genelde dışarda yapılan işlemlerdir. Türkiye genelinde kamu hastanelerinde şuanda 88 GETAT polikliniği var. Biz de açmış bulunuyoruz. 6 işlemi burada halkımızın hizmetine sunacağız. Umarım faydalı oluruz. Kamu Hastanemizde halkımıza bu hizmetleri sunmaya çalışacağız." dedi.

ryert
kjjgh