5. Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon (ASKOM) Toplantısı Mardin'de Yapıldı.
02 Mayıs 2024

Mardin’de düzenlenen toplantıya Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt İl Sağlık Müdürleri, Kamu Hastaneleri Hizmetleri, Acil Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Hizmetleri Başkanları ile Başkan Yardımcıları, Bölge İllerindeki Kamu ve Özel Hastaneler ile 112 İl Ambulans Servisi Başhekimleri ve ASKOM üyelerinden oluşan 100 dolayında yönetici katıldı.

Toplantıda; bölgenin ve illerin nitelikli yatak sayıları, acil hasta sevkleri, detaylı bir şekilde tartışılarak en yüksek verimin alınması için gerekli planlamaların ivedî bir şekilde hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Mardin’de düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet YAVUZ, 5. Bölge ASKOM toplantısına ev sahipliği yaptıklarını ve bölge İl Yöneticilerinin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uzm. Dr. Saffet YAVUZ yaptığı açıklamada, "Bölgemizin çok kıymetli Kamu ve Özeldeki sağlık yöneticilerini, 5. Bölge 2024 yılı ilk ASKOM toplantısını kadim şehrimizde ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Her geçen gün sağlık altyapısı güçlenen, daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir sağlık altyapısıyla bölgemiz de nasibini almaktadır. Mardin ve Diyarbakır şehir hastaneleri kuruluyor. İller arası acil sağlık hizmetleri ve hasta sevk koordinasyonun sağlanması amacıyla ortak konular üzerinde değerlendirmeler yapmayı planlıyoruz. Bugün hep beraber sağlık yöneticileri ve sağlık ekip arkadaşlarımızla birlikte değerlendireceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum." şeklinde ifade etti.

Toplantıya katılım sağlayanlar arasında Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU da toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunarak, sağlık bölgesinde yataklı tedavi kurumlarında hizmet veren yoğun bakımların daha verimli ve etkin kullanımı açısından önem arz ettiğini vurguladı.

Dr. Mehmet Hakan PAMUKÇU, yoğun bakım yatak doluluk oranları hakkında bilgi vererek: "Bakanlığımızca belirlenen mevzuatlar kapsamında belirli periyotlarla bölge sağlık yöneticileri olarak bir araya gelmemiz ve ASKOM bölge toplantılarımızı gerçekleştirmemiz, sağlık bölgemizdeki yataklı tedavi kurumlarımızda hizmet veren yoğun bakımların daha verimli ve etkin kullanımı açısından önem arz etmektedir. Bu bağlamda acil sağlık hizmetlerinin koordinasyonu, hasta sevk akışı, uygunsuz sevklerin tespit ve deneme süreçlerindeki karar ve iş birliği gerçekleştirmek amacıyla yapılan ASKOM toplantılarının yapılmasını önemsiyor ve alınan kararların uygulanmasının gerek ilimizde gerek hasta sevk edilen illerde sıkışıklıklarının önüne geçecektir.’’ şeklinde aktardı.

hfgfh

toplu