Nusaybin'de ''Neriman Özel Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'' Açıldı
22 Nisan 2024

Müdürlüğümüz Nusaybin İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve hayırsever İş İnsanı Ömer Özel'in annesi adına yaptırdığı "Neriman Özel Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)” açılışı yapıldı. Açılışa katılan Mardin Valimiz Sayın Tuncay AKKOYUN ile birlikte Mardin Milletvekillerimiz Sayın Faruk KILIÇ ve Sayın Dr. Muhammed ADAK, Nusaybin Kaymakamı Ercan KAYABAŞI, Vali Yardımcımız Hasan KURT, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris TATAROĞLU, İl Emniyet Müdürü Cebrail BUĞDAY, İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet YAVUZ, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri ve vatandaşlarımız katıldı.

İlimizde Kızıltepe, Midyat, Artuklu ve Nusaybin ilçelerinde hastane içerisinde KETEM polikliniklerimiz bulunmaktadır. Ayrıca, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerimizde KETEM'lerimiz hizmet vermektedir. Nusaybin’e açtığımız KETEM hastane dışında hizmet verecek olan üçüncü KETEM birimimiz olacaktır. Ayrıca taramalarında en kırsal bölgeler dâhil olmak üzere tüm vatandaşlara hizmet sunabilmek için Mobil Kanser Tarama aracı alınmış olup kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacaktır.

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet YAVUZ, KETEM Merkezinin Nusaybin’e hayırlı olması temennilerinde bulunurken hizmetlerinden dolayı İş İnsanı Ömer ÖZEL’e teşekkür etti.

Erken teşhis hayat kurtarır!

y

z