Snapping Hip ( atlayan kalça ) Tanılı Hasta Mardin'de İlk Defa Yapılan Başarılı bir Ameliyatla Sağlığına Kavuştu
07 Kasım 2023

Mardin'de, halk arasında "Atlayan Kalça" olarak bilinen "snapping hip" rahatsızlığı bulunan 19 yaşındaki Sultan Arı, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan başarılı operasyonla şifa buldu.

Bacak ve kalçasında ağrı nedeniyle Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Arı'nın yapılan tetkikler neticesinde "snapping hip" sendromu (Yürürken, koşarken, oturup ve kalkarken özellikle bacağın kalçadan dönme hareketi sırasında kalçanın yan tarafında atlama, takılma tarzında his ile birlikte ses gelmesi ve ağrı olması durumu) olduğu saptandı.

Yaklaşık 3 yıldır çeşitli sağlık kuruluşlarına, fizik terapilere ve kullanılan medikal tedavilere rağmen durumu daha kötüye gideren ve artık yürüyemez hale gelen Arı'nın hastalığın ilerlemesinden dolayı ameliyat edilmesine karar verildi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Afşin Karaoğlan ve ekibi tarafından ameliyata alınan Arı'nın kalça kasları yeniden dizayn edildi.

Bir süre fizik tedavi görecek Arı, hastane odasında, sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Sağlık ekibi ve hastaneye yönetimine teşekkür eden Arı, şöyle dedi:

"3 yıldır çok zorlanıyordum. Ağrılarım çoktu, artık dayanılmayacak hale geldim. Birçok hocaya gittim, fizik tedavi, ilaç tedavisi kullandım. Bir türlü geçmiyordu. En son ameliyat oldum. Benimle çok ilgilendiler. Ellerine sağlık. İnşallah artık rahat yürüyeceğim."

Doktor Karaoğlan da hastanın 3 yıldır geçmeyen kalçada ağrı, atlama, yürümede zorluk şikayetiyle geldiğini söyledi.

Birçok tedaviye rağmen ağrısı geçmeyen hastanın dışarıdan bile bariz görülebilecek ciddi bir atlamanın görüldüğünü kaydeden Karaoğlan, şunları kaydetti:

"Hastamıza snapping hip sendromu vardı. Buradaki kas dokularının yanlış lokalizasyonu, kalınlaşması ve buradaki kalça kemiğinin dış kısmında sıkışması ve atlaması şeklinde nadir görülen bir durum vardı. Muayene ettikten sonra ameliyat ettik. Bu rahatsızlık çok nadir görülebilen bir durum. Açıkçası bende literatür taradım. Öncesinde iyi bir araştırma, iyi bir gözlem, iyi bir inceleme sonrasında aldık hastayı. kasların yerini değiştirdik, yeniden dizayn ettik. Yaklaşık 1,5-2 ay kadar fizik tedavi süreci var. Fizik tedavinin başarılı geçeceğini düşünüyorum. Bundan sonra ağrısız yürüyüşler ve sorunsuz bir hayat diliyorum."

Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Oktay Balgün de hastanede son zamanlarda özellikli ameliyat ve işlem sayılarının Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzün destekleriyle arttığını ve önemli başarılı operasyonlara imza attıklarını söyledi.


WhatsApp Image 2023-11-07 at 15.43.18.jpeg
WhatsApp Image 2023-11-07 at 15.43.18 (1).jpeg