Mardin’de İlk Defa Kırık Kalp Pili Kablosu Çıkarıldı
31 Ekim 2023

56 Yaşında kadın hasta 5 yıl önce kalp yetmezliği olması üzerine ölümcül Ritim Bozukluğunu önlemek için şok veren tipte kalıcı Kalp Pili ( ICD) takılmış hasta bizim kliniğe başvurmadan birkaç gün öncesinden kalp pilinin şok vermesi üzerine Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Polikliniğine başvurdu. Yapılan Pil kontrolünde verilen şok’ un uygunsuz olduğu kablo ölçümlerinde kablonun kırık olduğu tespit edilmesi üzerine kablonun çıkarılması için Hastane yatışı yapıldı.

Yapılan İşleme değinen Prof. Dr. M. Zülkif KARAHAN:                                                                                                                                                                                                                                                                  Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra Anjiografi Ünitesinde Prof. Dr. M. Zülkif KARAHAN ve Uzm. Dr. M. Raşit TANIRCAN ve ekibimizce Spectra cihazı ile başarılı bir şekilde kablonun çıkarılmasını gerçekleştirdik.

Bu tür Hastalar daha önce şehir dışına özellikle Ankara ve İstanbul’ a gidiyorlardı. Artık bu işlemler için başka bir merkeze gitmelerine gerek kalmayacak. Bu konuda Her türlü desteği bizden esirgemeyen başta Sağlık Bakanlığımıza, İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet YAVUZ’ a, Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Salim BİLİCİ, Hastane yönetimine ve Başhekim Doç. Dr. Mehmet KABAK’ a teşekkür ediyoruz.

WhatsApp Image 2023-10-31 at 13.09.17.jpeg
WhatsApp Image 2023-10-31 at 13.09.18.jpeg