Sağ El Sindaktili Tanılı Hasta Mardin'de İlk Defa Yapılan Başarılı bir Ameliyatla Sağlığına Kavuştu
26 Ekim 2023

Sağ elindeki parmakları bitişik hasta ameliyatla sağlığına kavuştu

Mardin’de yapışık parmak (sindaktili) hastalığı nedeniyle sağ elindeki
parmaklarında yapışıklık bulunan 15 yaşındaki Evin Öztap, geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Sağ elinde orta parmaklarının yapışıklığı nedeniyle Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Öztap’ın yapılan tetkikler neticesinde ameliyata alınması kararlaştırıldı.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doktor Mehmet Afşin Karaoğlan ve ekibi tarafından ameliyata alınan Öztap’ın yapışık olan el orta parmakları bir birinden ayrıldı.

Ellerinde doku kaybı olmadan sağlığına kavuşan ve Öztap, Doktor Karaoğlan ve hastaneye yönetimine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Hastane Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Lokman Timurağaoğlu, yaptığı açıklamada, sağlık bakanlığı ve İl sağlık müdürlüğünün destekleriyle son zamanlarda özellikli ameliyat ve işlem sayılarının arttığını belirterek, önemli başarılı operasyonlara imza attıklarını söyledi.

Bu tip ameliyatların hastanede yapılmasının hasta içinde konforlu olduğuna dikkat çeken Timurağaoğlu, "Hastalarımız daha önceden Diyarbakır’a gidip geliyordu. Artık bulunduğu şehirde tedavi alabiliyor." Dedi.

Doktor Karaoğlan da hastanın elde sindaktili şikayeti ile kendilerine başvurduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Başlangıçta 3 parmağı birbirine yapışık şekildeydi. Bu daha önce Mardin’de yapılamadığı için Diyarbakır’a sevk edilerek bir bölümü yapılmıştı. Bize geldiğinde 2 parmak yapışıktı. 2 Parmağı birbirinden ayırdık. Gayet başarılı bir operasyon oldu. Fonksiyonel olarak da gayet rahat. Cilt bütünlüğümüz tam, sinir hasarı yok, bu tip ameliyatlarda sinir hasarı, damar hasarı ve tendon hasarı olabiliyor, Fakat onlar yok. Sonuçlar iyi. Kalem tutar, gündelik işleri yapar.  Hiçbir problem yaşamaz."

Sağlığına kavuşan Öztap ise doğuştan parmaklarının yapışık olduğunu, bu nedenle çok zorluklar yaşadığını ameliyatın ardından ise zorluk yaşamamaya başladığını aktardı.

Sağlık ekiplerine teşekkür eden Öztap, " Hiç beklemediğim gibi oldu. Çok sevindim. Doktoruma, herkese çok çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz:  “Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanemiz bünyesinde gerçekleşen bu tip bir ameliyatın yapılmış olmasından dolayı hem çok mutluyuz hem çok gururluyuz.  Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere  Müdürlüğümüzün  ve Başhekimliğin sağladığı imkanlar sayesinde  vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini verebilmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.  Başarılı ameliyatlar ilimize gelen başarılı ve azimli doktorlarımız sayesinde daha da artacak ve vatandaşlarımızın sağlık açısından dış illere  bağımlılığı azalacaktır inşallah.  Dedi

WhatsApp Image 2023-10-26 at 17.11.46.jpeg
WhatsApp Image 2023-10-26 at 16.53.49 (3).jpeg