KIZILTEPE DEVLET HASTANESİNDE İLK DEFA KAPALI YÖNTEMLE GÖBEK FITIĞI VE KARACİĞER KİSTİ AMELİYATLARI YAPILDI

Güncelleme Tarihi: 31/05/2018

Kapalı yöntem ( laparoskopik) ile yapılan ameliyatlarda enfeksiyon riski, iyileşme süresi ve yatış gün sayısı daha az olmaktadır. Kızıltepe Devlet Hastanesine başvuran iki hastamıza Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr Mehmet Babür tarafından ilk defa KapalıYöntemle Göbek Fıtığı ve Karaciğer Kisti Ameliyatları yapıldı.
      Bu konuda açıklama yapan Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet YAVUZ:” Bu tür ameliyatların Kızıltepe gibi ilimizin nüfus ve yüzölçümü açısından en büyük ilçesinde yapılması hem gurur verici hem de mutlu olduğumuz bir durumdur. Kızıltepe ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza, ulaşım sıkıntısı yaşamadan manevi açıdan da kendilerini rahat hissedebilecekleri bir ortamda bu tür ameliyatlar gerçekleşmektedir. Amacımız halkımızın maddi ve manevi her türlü ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaktır. Bunu yaparken de gece gündüz demeden her türlü resmi kurumlarımızla iş birliği içinde halkımıza en sağlıklı hizmeti sunmak için mücadele etmekteyiz. “ ifadelerini kullandı.