Mardin Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde Tedavi Gören Psikiyatri Hastalarının Yapmış Oldukları El İşi Ürünler Hastanede Sergiye Açıldı.

Güncelleme Tarihi: 06/04/2018

Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde yürüttüğümüz terapi ve tedavi uygulamaları  ile hastalarımızı topluma kazandırmaya, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve gün içinde işlerini organize edebilecek hale getirmeye çalışıyoruz. Kronik psikiyatrik bozukluğu olan bu hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde tedavi ve terapi hizmetleri veriyoruz. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu hekimi Uz. Dr. Duygu AKBAŞ ÖNCEL; Sağlık Bakanlığı’nın 2011’de uygulamaya başladığı Toplum Ruh Sağlığı Modeli kapsamında kurulan TRSM’lerin görevinin, ağır ruhsal hastalığının sebep olduğu yeti yitimi ile toplumdan kopan hastaların yeniden topluma kazandırılması için çalışmak olduğunu belirtti.

Mardin Devlet Hastanesi’nde açılan sergiye ziyarette bulunan İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet YAVUZ: ‘’Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’nde hedeflerinin şizofreni ve diğer psikotik bozukluklar, bipolar bozukluk, şizoaffektif bozukluk hastalarına ilaç tedavisinin yanı sıra toplum temelli psiko-sosyal destek sağlamaktır. TRSM’lerin kurulmasındaki amaç; hem hastanın kendisi hem de bakım veren yakını için yaşam kalitesini artırmak, hastaneye yatışları azaltmak, gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde hastaneye yatmadan yaşadıkları ortamda tedavinin devamlılığını sağlamak ve bu hastaları topluma kazandırmaktır. Ayrıca bireysel danışmanlık hizmeti vermek, hastaları ve hasta yakınlarını hastalık, tedavi ve tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendirmek, hastalık belirtileriyle baş etme yöntemlerini kazandırmak, hastaların ilgi ve yeteneğine göre güzel sanatlar, el sanatları gibi alanlarda sosyal beceri kazandırmak gibi etkinliklerle haftanın beş günü mesai saatlerinde hizmet vermekteyiz.’’ ifadelerini kullandı.