MARDİN’DE GEBE OKULU FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Güncelleme Tarihi: 10/12/2018

Sağlık Bakanlığının talimatı doğrultusunda; normal doğumu özendirmek,  gebelik, doğum ve lohusalık süreçlerinde anne adaylarını bilinçlendirmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 10.12.2018 tarihinde saat 10.00’da Mardin Devlet Hastanesi - 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı güzergâhında Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Gebe Okulları İl Koordinatörlüğü tarafından "Gebe Okulu Farkındalık Yürüyüşü"düzenlenmiştir.

Yürüyüşe İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Saffet Yavuz başta olmak üzere, Müdürlüğümüzün Başkanları, Başkan Yardımcıları, Birim sorumluları, sağlık çalışanları, hastanemizde tedavi gören ve takipte olan Gebeler ile Mardin halkımız katılım sağlamıştır. Yürüyüş esnasında gebelere ve diğer katılımcılara giydirilen tişörtlerin üzerinde yürüyüşün amacını belirten ‘Yaşama Yolculuk, Heyecanlı Bekleyiş, Doğuma 3 Kala, Hayat Doğumla Başlar’cümleleri yer almıştır. Elde taşınan pankartlar üzerinde de;  ‘Sağlıklı Ve Bilinçli Gebe Ol, Pozitif Doğumlar İçin El Ele, Kendine-Bedenine -Bebeğine Güven,  Doğuma Doğurana, Doğana, Doğum Ekibine Saygı, Doğumda Kesintisiz Destek Haktır’ ifadeleri yazılmıştır.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz: ‘’ Bu tip yürüyüşlerin ve egzersizlerin yaygınlaştırılması sağlıklı bir doğum süreci için hem gebe hem de sağlık çalışanları açısından oldukça önem taşımaktadır. Bu bağlamda gebelerin bu tür aktivitelere yönlendirilmesi gebelerin güzel ve sağlıklı bir doğum süreci yaşamaları, sağlık ekibinin de iş yükünü azaltarak doğum sürecinde her bir gebeye daha etkin bakım fırsatı sunacaktır. Anne ve bebek sağlıklı ve olumlu yönde etkilenecektir. Ayrıca Gebe Okullarımız, anne adayını ve çiftleri gebelik, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin doğru kararlar almalarına ve bu dönemleri en güzel şekilde geçirebilmelerine yardımcı olmaktadır. Gebe Okullarının eğitimleri sayesinde çiftler bu dönemde yaşadıkları deneyimin anne adayı, bebek ve diğer aile bireylerinin tüm yaşamını etkileyeceğini öğrenirler. Çiftler bebek sahibi olmaya karar verdikten sonra bir doğum uzmanına gitmekte ve gebelik öncesi testler, sağlık durumu, genetik incelemeler, beslenme, egzersiz ve yaşam tarzı değişiklikleri, alışkanlıkların değişimi gibi konularda genel danışmanlık almaktadırlar. Sağlıklı gebeliklerin oluşmasında gebelik öncesi ve gebeliğin erken dönemlerinde düzenlenecek eğitim sınıflarına gereksinim vardır.  Ayrıca bu yürüyüşte yol güvenliğini sağlayan Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne, ulaşımı sağlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığına, Mardin Devlet Hastanesi Yönetimine, Gebe Okulları İl Koordinatörümüz Gülistan Aydoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür  ediyorum.‘’ifadelerinde bulunmuştur.

• 2.JPG
  • 4.JPG