Derik’te Fizik Tedavi Ünitemiz Hizmete Açılmıştır

Güncelleme Tarihi: 03/12/2018

Mardin İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından, Derik Devlet Hastanesine yeni bir ünite daha kazandırılarak , yeni açılan Fizik Tedavi Ünitesi hizmete açılmıştır.
      Derik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Leyla Demir yaptığı açıklamada; Hastane bünyesinde ilk defa açılan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine hizmet potansiyelinin her geçen gün artacağını ve bu ünite ile beraber özellikle yaşlı hastaların yol yükünü de ortadan kaldıracağını belirtmiştir.Tedavi merkezinin günlük ortalama 40 hastaya hizmet verdiğini anımsatarak, İlçemizin yenilenen hastane binası ile gelişen uzman kadrolarının arasına bir yenisinin daha eklendiğini ifade etmiştir.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Murat Sinanoğlu:"Yıllarca diğer ilçelerde bu hizmeti almak zorunda kalan hastalarımız artık ev konforunda ve güler yüzlü personellerimiz ile bu hizmeti eksiksiz bir şekilde tedavilerini olmaya başladı. Hastalarımız genel olarak bel ve boyun fıtığı, omuz ağrıları, diz eklem hastalıları, el bilek kırıkları rehabilitasyonu gibi çok çeşitli rahatsızlıkların tedavisi için bizlere başvuruyor. Ünitemizin kazandırılmasında etkin rol oynayan başta İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz’a ve diğer arkadaşalarımıza teşekkür ediyorum. Nitelikli ve daha kaliteli bir sağlık hizmeti vermek için çalışmalarımız devam etmektedir ."dedi.