22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü

Güncelleme Tarihi: 23/11/2018

Ülkemizde 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü, içinde bulunduğumuz hafta ise Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır.

Mardin’de 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü dolayısıyla, Diş Hekimlerine karanfil hediye edilerek, Müdürlüğümüz bünyesinde, Mardin ve Kızıltepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde, İl ve İlçe Hastanelerimizde, İlçe Sağlık Müdürlüklerimizde ve Toplum Sağlığı Merkezlerimizde görev yapan tüm diş hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Günü kutlandı.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Murat Sinanoğlu ; Mardin ve Kızıltepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine ziyarette bulunarak bu merkezlerde görev yapan diş hekimlerimizin Dünya Diş Hekimleri Gününü kutlamışlardır.

Ayrıca ilçelerimizde Hastane Başhekimlerimiz, İlçe Sağlık Müdürlerimiz ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlarımız, kendi bünyelerinde görev yapan diş hekimlerimizi ziyaret etmiş ve Dünya Diş Hekimleri Gününü kutlamışlardır.

Günün anlam ve önemi hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz: "Bireylerin fiziksel sağlığı vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin genel vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları diğer hastalık risklerini arttırmakta olduğundan dış ortamla ilişkili olan ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Tüm sağlık konularında olduğu gibi ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklarda da tedaviden çok koruyucu önlemlere ağırlık verecek çalışmalar yürütüyoruz. Sağlıksız bir ağız insanın hem iş hem de özel hayatını olumsuz etkiler. Sağlıklı bir toplum olmak için herkesin ağız ve diş sağlığına daha fazla özen göstermesini, bunu için de diş temizliğinin ve belli aralıklarla diş hekimi kontrolünden geçmenin önemli olduğu bilincine varmasını diliyoruz. Kişilerin ağız hijyenine önem vermelerinin sağlanması, doğru ve düzenli fırçalama alışkanlığının edinmesi, diş ipi kullanımının yaygınlaştırılması gereklidir. Sağlık Bakanlığımız ağız ve diş sağlığını, bu hizmeti sunan hekimlerimizi ve çalışanlarımızı çok önemsemekte ve diş hastalıklarının önlenmesi için çeşitli çalışmalar düzenlemektedir. Bizler de hekimlerimizle ve yöneticilerimizle beraber çalışmalarımızı yapmaktayız. Bütün diş hekimlerinin Dünya Diş Hekimleri Gününü kutluyorum." dedi.