14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ

Güncelleme Tarihi: 14/11/2018

Diyabet, kan şekeri yüksekliği ile seyreden ve insulin eksikliği sonucu gelişen bir hastalıktır. Dünyada yaklaşık 18 milyon Tip 1 diyabet hastası, ülkemizde ise 15000’den fazla 18 yaş altı diyabet hastası bulunmaktadır. 14 Kasım, tüm dünyada Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmaktadır.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Mardin Devlet Hastanesi işbirliği ile 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında, diyabetli çocuklarımız ve ailelerine yönelik etkinlik düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında Sirkhane ekibi tarafından gösteriler yapılmış olup Çocuk Endokrin Uzmanı Dr. Gülay Can Yılmaz tarafından bölgemizde sıklığı artan Tip 1 Diyabet hastalığının tanı ve tedavisi, beslenme önerileri ve karbonhidrat sayımı konularında bilgilendirme yapılmıştır.

Etkinliğe Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Tuğba Çalışkan,  Uzm. Dr. Levent Yılmaz, Uzm. Dr. Ali Arıkan, Mardin Devlet Hastanesi Yönetimi ve sağlık çalışanları katılmışlardır.

#DiyabetHerAileyiİlgilendirir

• 4.JPG