NUSAYBİN DEVLET HASTANESİNDE GEBE OKULU HİZMETE GİRMİŞTİR

Güncelleme Tarihi: 22/10/2018

Doğumda ve doğum sonrasında anneliğe hazırlamak, karşılaştıkları sorunları en aza indirmek ve böyle bir süreçte en çok ihtiyaç duyduğu sağlık bilgisi ve duygu durum açısından iletişim sağlanması amacıyla Nusaybin Devlet Hastanesi bünyesinde açılan "#Gebe #Okulu" hizmete başladı.

İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet YAVUZ; "Sağlıklı Gebe Sağlıklı Bebek" anlayışıyla başlatılan Gebe Okulunun temel hedefinin annelerin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik ve doğum sürecini yaşaması, Doğum sonrasında sağlıklı bir iletişim ve yaşam sürme amacının olduğu, eşinin ve ailesinin de bu sürece katılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Hizmete giren Gebe Okulumuza Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Murat SİNANOĞLU ile Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Selim ÜNVERDİ ziyarette bulunarak Gebe Okulunun açılmasında büyük katkısı ve emeği geçen başta Nusaybin Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Emin AY’a ve Hastane Yönetimine teşekkür ederek yerinde incelemelerde bulunmuşlardır.