Psikiyatri Hastaları El Hünerlerini Sergiledi

Güncelleme Tarihi: 22/10/2018

Mardin Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) tedavi gören psikiyatri hastalarının yaptığı el işi ürünleri Mardin Devlet Hastanesinde sergilenmiştir.
      Mardin Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin hedefi; şizofreni ve diğer psikotik, bipolar ve şizoaffektif bozukluk hastalarına ilaç tedavisinin yanı sıra toplum temelli psiko-sosyal destek sağlamaktır.
      TRSM’de yürütülen bu tür terapi ve tedavi uygulamalarıyla hastalar topluma kazandırılmaya çalışılmaktadır.
      Tedavi gören hastalar, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve gün içinde işlerini organize edebilecek hale getirmeye çalışılıyor. Kronik psikiyatrik bozukluğu olan bu hastalara Toplum Temelli Ruh Sağlığı Modeli çerçevesinde tedavi ve terapi hizmetleri veriliyor.
      Hastaların sosyal rehabilitasyonlarının önemli bir parçası olan #İş-#Uğraşı #Terapisi ile oluşturulan ürünler sergilenmiştir.
      Mardin Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin düzenlemiş olduğu sergimizin açılışına Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet YAVUZ, Müdürlüğümüzün Başkanları, Başkan Yardımcıları, Mardin Devlet Hastanesi Yönetimi, Mardin TRSM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Duygu AKBAŞ, sağlık çalışanları ve halkımız katılım sağlamışlardır.
  • 4.JPG
  • 9.JPG